Pages

Sunday, March 30, 2008

De juban en furisode kimono

Sinds januari ben ik in het bezit van een complete kimono set, tenminste dat denk ik want ik ben er nog niet helemaal uit of ik alles heb maar er zit een juban bij zoals op de foto is te zien.
Vandaag is de eerste keer dat ik deze aan heb en ik moet zeggen, niet echt gemakkelijk met zulke lange mouwen maar het is prachtig om te zien.


Op deze foto is de furisode kimono te zien en ja, ik weet het er is nog geen obi gebruikt.
Gezien het aantrekken van de kimono al zweetdruppels bij mij heeft veroorzaakt en mijn geduld op de proef is gesteld want ooh geduld is een schone zaak. Ik hoop dat ik door de echte kitsuke diehards hier niet op afgerekend ga worden.


En wat te denken van deze mooie zori's
maar helaas niet comfortabel.
Moet ik nog inlopen denk ik.

Het begin is er nu maar heel veel oefenen en vooral er tijd voor vrij maken.

Handige tips en tools voor deze beginner zijn welkom.

Sunday, March 23, 2008

De meiden


Mijn meiden, JJ en Jinx zijn van het ras maine coon, wat geen enkel verschil uitmaakt of het nou wel of geen ras is. Het voornaamste is dat het ontzettende eigenwijze maar lieve poezen zijn met elk hun eigen geweldige karakter. Wat wel leuk is dat JJ eigenlijk helemaal niets van Jinx moet hebben maar doordat Jinx gewoon "schijt" aan JJ heeft en er gewoon naast gaat liggen, er een soort acceptatie is onstaan en de dames bij elkaar kunnen liggen. Wat niet wil zeggen dat er geen strijd is want elke dag is er wel een worstelpartij maar eentje waar ze zelf plezier aan hebben tenminste zo lijkt het.
Op dit moment is er rust zoals je op de foto kunt zien.

Saturday, March 15, 2008

Gestrikt

Nou, hier is mijn eerste geknoopte OBI.
Zweet,bloed en tranen, het viel erg tegen maar oefening baart kunst zegt men dus wie weet over een jaar of wat dan gaat het hopelijk allemaal wat makkelijker.

Voor mensen die ervaring hebben in kitsuke, zullen waarschijnlijk vol afschuwen hierna kijken maar ik ben blij dat ik al zover ben gekomen. Gelukkig werd ik wel ondersteund door JJ.

Mochten er mensen zijn die nog tips hebben, ik hou me aanbevolen.

Tuesday, March 11, 2008

Fukuro obi

Deze fukuro obi welke voor 60% met een patroon is voorzien, wordt gebruikt bij formele en semiformele gebeurtenissen.

Nu nog leren om een obi te knopen, hopelijk wordt deze soepeler na veel gebruik.