Pages

Friday, May 9, 2008

Nieuwe kimono


Hierbij mijn nieuwe kimono welke ik in Dusseldorf heb aangeschaft helaas kon de japanse verkoper niet vertellen wat voor soort kimono het is. Ik ga ervan uit dat het een komon is. Indien ik het helemaal fout heb dan hoor ik het graag.
Nu nog een juban met 56 cm lange mouwen zien te vinden, mocht iemand iets weten(misschien bestaat deze wel helemaal niet) want tot nu toe heb ik alleen nog juban's gevonden met 49 cm lange mouwen.
En dan nu alleen nog leren om mezelf aan te kleden, obi's te maken, het blijft pittig vanuit een boek maar misschien dat ik de dvd van ichiroya aanschaf hopelijk maakt het zien van de handelingen het dan iets makkelijker om te leren.
Time will tell!

5 comments:

Kyuukaryuko said...

Mooie kimono! Ik durf niet zeker te zeggen of het een komon is, hebben die niet een kleiner herhalend patroon? Wat betreft een juban met lange mouwen, gewoon blijven zoeken. Ik had er 1 nodig met mouwen van 65 cm, en uiteindelijk heb ik die bij Ichiroya gevonden. Het duurt ff, maar het wachten is het waard!
Trouwens, de dvd van Ichiroya is zowiezo leuk om te hebben hoor. Maar er staan ook een paar goede tips op.

ROTA said...
This comment has been removed by the author.
ROTA said...

Dank je en ik zal blijven zoeken voor
de juiste juban.
Jij hebt laatst een eri sugata gekocht zag ik op je site, bevalt deze goed?
En ik de dvd van Ichiroya besteld, ben erg benieuwd en het is altijd weer leuk om pakketjes te krijgen.

Kyuukaryuko said...

Ik heb idd een eri sugata gekocht, eigenlijk alleen voor m'n rode juban, aangezien daar geen eri shin in kan. Het is wel makkelijk hoor, volgens mij ook vooral als je een yukata hebt en je wil het net iets meer geven door een extra kraag.
En pakketjes uit Japan (of Amerika als je bij Chuu/Kimono Lily besteld) zijn altijd leuk. Ben zelf ook weer op zoek naar een kimono, ben er alleen nog niet uit wat voor een. Wel handig om te weten haha!

ROTA said...

Nou, we zien de nieuwe kimono binnenkort wel verschijnen op je site, hopelijk kun je een keuze maken want er zoveel moois te koop.
Succes en veel plezier met shoppen.
Shop,shop,shop till you drop hahahaha